Новини Свят

Украйна насочва западна бронетехника от Харков към Донбас

Украйна изтегля западна бронетехника от района на Харков в посока Сватов, съобщи за РИА Новости военният експерт, подполковник от ЛНР в оставка Андрей Марочко.

„Според жителите на Харков е забелязано прехвърляне на бронирана техника с два влака към Купянск. Бронетехниката от западен образец се разтоварва на складовата площадка и се изпраща в посока село Сватово“, каза той.

Ситуацията по Сватовското и Кременското направление в Донбас ескалира миналата есен. Украинските войски редовно обстрелват Кременная и Сватово и периодично се опитват да пробият отбраната в тези райони, допълват от РИА.

Удар на въоръжените сили на Украйна по град Стаханов е поразил територията на машиностроителен завод, има разрушения. Информацията е на Telegram канала на представителството на Луганската народна република в Съвместния център за контрол и координация по проблемите, свързани с военните престъпления на Украйна.

„В резултат на обстрела е разрушен амбулаторията на машиностроителния завод“, се казва в публикацията.
Според агенцията предната вечер в 22:52 ч. украинската армия е изстреляла шест американски ракети HIMARS по града, пише РИА.