България Новини

Прогноза за времето днес, 21 януари: Облачността намалява, температурите падат

Облачността в повечето райони ще намалее и минималните температури днес съществено ще се понижат – в София ще бъде около минус 1°, в по-голямата част от страната от 0 до 5 градуса, на морския бряг около 6 – 7°, предаде БНТ.

След временно отслабване през нощта днес в източната половина от страната отново ще бъде ветровито със силен вятър с посока от юг-югоизток.

Там ще остане необичайно топло с максимални температури до около 15 – 16 градуса, в Западна България – от 5° до 10° , в София – около 9°. Ще преобладава облачно време с валежи главно в югозападната половина, предимно от дъжд и в повечето райони слаби, по-интензивни в крайните южни части от страната.

Много ветровито ще се задържи времето в планините. Ще духа силен, по билата – временно бурен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде значителна, по билата ще бъде и мъгливо.

На места ще има слаби валежи от сняг, под 1000 метра надморска височина – от дъжд. Максималните температури в курортите ще бъдат около нулата.

В неделя вятърът ще отслабне. Ще вали главно в Източна България. Температурите ще останат в широки граници – минималните от минус 2° в западните до около 10° в източните райони, а максималните – между 6 и 16 градуса. През новата седмица се очакват значителни валежи, застудяване и сняг.