България Новини

Георг Георгиев за Nexo: „Калта“ срещу ПП дойде от прокуратурата в Ню Йорк

Уж най-честната партия „Продължаваме промяната“ са най-често замесени в далавери и скандали. Чухме и Бойко Рашков, който намекна, че ще съди журналисти, позволили си да разкриват неща срещу него. Според различни издания Бойко Рашков има “градинар”, получавал колосални суми в евро от страна извън ЕС. От ГЕРБ искаме такива хора вън от управлението на страната.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

„8 американски щата разследват скандала с Nexo, но „Промяната“ продължават да твърдят, че няма нищо общо. „Калта“ срещу ПП дойде от прокуратурата в Ню Йорк. Не наш депутат е работил за Nexo, не нашата партия е финансирана от компания, свързана с Хамас, не нашата партия е получавала по 20 000 лв. в един ден от 15 души от Nexo. ДБ да излязат и да кажат знаят или не знаят, че Nexo е една голяма пералня за пари. Най-малкото можеха да се разграничат и да върнат средствата, които са получили“, коментира той скандала с Nexo.

„От ГЕРБ най-много се надавахме да има правителството и положихме всички усилия. Беше нормално бившите партньори от ПП, ДБ и БСП да се опитат да съставят отново коалиция. Кой лъже за износа на оръжия към Украйна? Кирил Петков и Корнелия Нинова твърдяха, че не сме изнесли и патрон. Големи издания обаче публикуваха разследвания, че България едва ли не е спасила украинската страна. Огромно лицемерие от страна на „Промяната“, завърши Георгиев.