България Новини

Борислав Гуцанов: Изключително важно е да се сформира редовно правителство

Считаме, че трябва да се търси подкрепа от всички, и всяка една политическа партия да участва в редовния кабинет. Това е смисълът, за да има редовно правителство, което да е представило пред себе си определени национални приоритети, които са ключови за развитието на страната. С оглед на събитията по света, на войната в Украйна, е изключително важно за България да се сформира редовно правителство. При всички положения ще бъде трудно, предстоят тежки разговори. Това заяви в студиото на PrimeTime депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

Ако лидерите на политическите сили мислят не егоцентрично за собствената си партия, и какво биха спечелили от предстоящи избори, а за страната си, аз смятам, че има шанс за редовен кабинет. За близо две години ние сме имали 7 месеца редовен кабинет, и година и два месеца служебен. За мен това не е нормално, а резултатите от това са явни и в сферата на енергетиката, и покупката на самолетите, добави той.

Смятаме, че трябва веднага да се започне с бюджета. Второ, Планът за възстановяване и устойчивост – България има нужда от тези десетки милиарди евро за усвояване. Но за да стане това, ние трябва да сме приели тези закони. Сред тях е и съдебната реформа. Трябва всяка една партия да направи компромиси.