България Новини

Емилия Милчева: Изборите? Среща на уморени партии с омерзени избиратели

Толкова сме се взрели в мандатите и в това да броим кога президентът ще връчи поредния и на кого ще го даде, че не виждаме онова, което се случва отвъд мандатите и появилите се на хоризонта все по-ясно предсрочни избори, а то е, че няма особено добра перспектива пред България. Това, което се случва от две години с несигурни и крехки управления и неспособност, дори нежелание да се поеме отговорност и да се отиде отвъд партийния егоизъм, обрича нашето бъдеще, защото това, което се случва, ще попречи на едно по-добро бъдеще на държавата и гражданите ѝ.

Това каза пред БНР журналистката Емилия Милчева.

По думите ѝ политиците мислят „в категория мандат и от избори до избори“, а не в по-дълга перспектива, от която изборите са просто елемент, „а не времеубежище, в което да се скрият, избягвайки от решения, свързани с Шенген и еврозоната“ .

„Едно от ужасяващите неща е пропастта, която се оформя между политици и общество. На този фон избуява един доста примитивен и дивашки популизъм, какъвто дори от годините на прехода не познаваме“, коментира журналистката.

Емилия Милчева определи предстоящата поредна предизборна кампания като „среща на уморени партии с омерзени избиратели“.