Новини Спорт

Гуардиола е бесен на решението при гола на Бруно в дербито

Хосеп Гуардиола е категоричен, че попадението на Бруно Фернандеш, с което Манчестър Юнайтед изравни срещу Манчестър Сити, е нередовно, въпреки решението на Стюарт Атуел и колегите му. Испанецът се опита да бъде максимално деликатен по време на пресконференцията си след загубата с 2:1.

„Разбира се, че Маркъс Рашфорд влияе на играта. Той пречи влияе на вратаря и пречи на защитниците ни“, каза Пеп, цитиран от talkSPORT.

Въпросната ситуация бе разтълкувана, като пасивна засада на англичанина, който бе с няколко метра в засада, когато Касемиро отправи извеждащо подаване към него. Нападателят атакува топката, поддържайки дистанция от нея на само метър-два, като по този начин ясно сигнализира, че има намерение да завърши атаката, но след това чу връхлиталия от задна позиция Бруно и реши да му я остави.

Решението предизвика сериозни полемики в социалните мрежи, като дори бившият вратар на Челси и Арсенал – Петър Чех, заяви, че „хората, които пишат правилата на играта, не разбират нищо от нея“.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Man City boss Pep Guardiola confused at to why Marcus Rashford was not deemed to be offside <a href=“https://twitter.com/hashtag/MUNMCI?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#MUNMCI</a> <a href=“https://twitter.com/hashtag/MUFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#MUFC</a> <a href=“https://twitter.com/hashtag/MCFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#MCFC</a> <a href=“https://t.co/cECfKEs8lC“>https://t.co/cECfKEs8lC</a></p>&mdash; talkSPORT (@talkSPORT) <a href=“https://twitter.com/talkSPORT/status/1614317672103026696?ref_src=twsrc%5Etfw“>January 14, 2023</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>