Новини Свят

Очаквания за още снеговалежи в град Бъфало на фона на силната зимна буря в САЩ

Засегнатият от силната снежна буря град Бъфало, в щата Ню Йорк, се готви за нови снеговалежи днес, докато все още се опитва да се възстанови от епичната снежна буря, при която само в него загинаха най-малко 28 души, съобщи Асошиейтед прес. Стотици хора останаха блокирани в автомобилите си в продължение на няколко дни, а летището на града бе затворено.

Националната метеорологична служба на САЩ прогнозира, че днес в окръг Ери, който включва и Бъфало – втория по големина град в щата Ню Йорк с население от около 275 000 жители – може да падне между 2,5 и 5 см сняг.

Макар че това не може да се сравнява с огромната буря, която доведе до натрупване на снежна покривка от над 1 метър на някои места в навечерието на Коледа, „всеки допълнителен снеговалеж днес в Бъфало ще бъде от голямо значение, защото ще ни попречи да изринем вече натрупания сняг“, каза синоптикът Боб Оравец, съобщи БТА.

Останалата част на Съединените щати също бе засегната от свирепата зимна буря. Лошото време причини смъртта на още най-малко 20 души на други места в страната, а електрозахранването бе прекъснато в много райони в различните щати, от щата Мейн до щата Вашингтон.