Новини Свят

Лукашенко предрече щастлива 2023 г

Президентът на Беларус Александър Лукашенко прогнозира, че 2023 г. ще бъде най-щастливата и най-успешната, предаде думите му агенция БелТА.

„Най-щастлива, най-успешна! Не се притеснявайте, всичко ще бъде наред!“, каза беларуският лидер при пристигането си на неформална среща на лидерите на страните от Общността на независимите държави (ОНД), отговаряйки на въпрос каква ще бъде следващата година.

По-рано беше съобщено, че Лукашенко е бил на работно посещение в Русия. По време на пътуването ръководителят на републиката посети Центъра за подготовка на космонавти на името на Ю.А. Гагарин, където се запозна с работата на центъра, системата за подбор и подготовка на космонавти, а също така обсъди перспективите за сътрудничество между Русия и Беларус в космическата сфера.

Стана известно също, че по време на посещение в учебния център Лукашенко е подарил прясно изпечен хляб и бекон на изпълнителния директор на Роскосмос Юрий Борисов. Беларуският лидер подчерта, че това е любимата мазнина на руския министър на отбраната Сергей Шойгу.