Авто Новини

Повече за новото електрическо Peugeot

През изминалата година Peugeot представи новото поколение на един от най-популярните си модели 308, който дебютира като стилен хечбек и дизайнерско комби. Двете модификации се предлагат с разнообразно задвижване, включително бензинови и дизелови мотори, хибридна версия, а също така и електрически вариант. По-рано днес от Peugeot разпространиха малко повече информация именно за вариацията на ток, която трябва да се появи на пазара към средата на следващата година.

Задвижването се осигурява от 54кВч батерия, съставена от 80% никел, 10% манган и 10% кобалт. Батерията е изградена върху 400-волтова архитектура, но от Peugeot не уточняват точния пробег на колата. Единствено знаем, че той ще бъде над 400 километра при пълно зареждане.

От френската компания са заложили и на аеродинамиката, разработвайки нова долна част и нови 18-цолови джанти, заедно с гуми с по-ниско съпротивление. Това допринася за разход от колко 12.7кВч на 100 километра. Зареждането пък може да допълва батерията от 20 до 80% в рамките на 25 минути.

Задвижването е предно, а електромоторът, който задвижва и двете модификации разполага със 156 конски сили и 260 нютон метра въртящ момент. Все още няма данни за това какви са техническите характеристики на модела, но очакваме скоро от Peugeot да ги обявят.