Новини Свят

Скандал в Русия! Путин не иска да вижда Кадиров

Президентът на Руската федерация Владимир Путин не планира да общува с ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров. Той искаше да разговаря с ръководството на страната за ситуацията в Украйна, но е получил отказ.

Това съобщава руският „Интерфакс“. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков Путин и Кадиров често общуват по различни въпроси. През последните седмици обаче напрежението между двамата се е увеличило заради несъгласието на Кадиров с начина на водене на войната в Украйна. Песков каза, че в графика на Путин няма място за Кадиров.

Кадиров е бил недоволен от бягството на руските нашественици от фронта в Украйна. В тази връзка той обяви връщането на чеченските части, водени от депутата от Държавната дума Адам Делимханов, във войната срещу Украйна. На юг и в Харковска област продължава обявеното в края на август контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. Според данните на Киев украинските защитници са освободили почти 6000 квадратни километра от територията на страната от руските нашественици.