Новини Свят

Собственикът на Reebok ще продава обувки на руските пазари

Турският холдинг FLO Retailing ще започне да продава продуктите на своите марки на пазарите Wildberries и Ozon. Това пише вестник „Комерсант“, позовавайки се на източници. Преди това той придоби бизнеса на американската компания Reebok в Русия.

Повече от 200 марки спортни и ежедневни обувки ще бъдат в продажба, според представител на Wildberries. Сред тях са Garamond, Miss F, Lumberjack и др. Марки с тези имена вече се появяват на пазара в категорията мъжки и дамски обувки.

През май източници на „Комерсант“ съобщиха, че FLO Retailing е придобила руското подразделение на спортната марка Reebok, като преди това компанията е спряла дейността си в страната. Събеседникът на изданието уточни, че повече от сто точки за продажба на Reebok са преминали към турския търговец на дребно, който новият собственик ще преименува.

Reebok обяви спирането на продажбите на дребно в Русия от 13 март. През март марката Reebok, собственост на Adidas, беше продадена на American Authentic Brands Group за 2,1 милиарда евро.

През май беше съобщено, че турският холдинг FLO Retailing е придобил руското подразделение на веригата.

Източник: Лента.ру